Szukam sobie lusterka do latania i słyszałem, że m.in. modecom mx3 się całkiem nieźle sprawuje.
Czy jest tu ktoś kto takowe cudeńko posiada i może się na jego temat wypowiedzieć?

| ||||
lustereczko powiedz przecie...Cześć!
Szukam sobie lusterka do latania i słyszałem, że m.in. modecom mx3 się całkiem nieźle sprawuje. Czy jest tu ktoś kto takowe cudeńko posiada i może się na jego temat wypowiedzieć? ![]() Nie dawajcie mi już pirata DG na zawody...
Re: lustereczko powiedz przecie...Hej,
Posiadam właśnie MX3 (wcześniej miałem również MX2). Działa dobrze i stabilnie, ale wyświetlacz jak wszędzie - w słońcu słaby.
Re: lustereczko powiedz przecie...Tyż mam. Ujdzie. Nie skus się na HD bo bez sensu.
Z poważaniem,
Jaclen
Re: lustereczko powiedz przecie...Dzięki
![]() Pytam, bo właśnie na allegro jest kilka ofert licytacji za niewielkie piniądze i chyba się skuszę. Nie dawajcie mi już pirata DG na zawody...
Re: lustereczko powiedz przecie...Tylko po co...? Ściągnij sobie XCSoar na komórkę i sprawa załatwiona...
Re: lustereczko powiedz przecie...Po to:
1 Aby przesylac deklaracje do rejestratora igc 2 ekrany komórek są mało widoczne w sloncu.mx3 ujdzie. 3 GPS komórek są optymalizowane do nawigacji samochodej i usredniaja co może 0rzeklamywac krążenie. Mx3 nie przeklamuje Z poważaniem,
Jaclen
Re: lustereczko powiedz przecie...KOBO MINI - taki czytnik ma kolega na zawodach w Ostrowie, czytelny w słońcu i cena nie jest wygórowana. Pojawiają się też z modułem GPS. Działa z LK8000.
Re: lustereczko powiedz przecie...Pierwsze Kobo mini zobaczyłem u Andrzeja. Widoczność DOSKONAŁA.
Zamówiłem, zainstalowałem i czekam na kolejny sezon ![]() Trzeba pamiętać, że czytniki KOBO nie posiadają GPSa. Pozostaje samodzielne lutowanie , kupno gotowego urządzenia, lub przesyłanie pozycji ze smartfona za pomocą udostępniania wifi ![]() Poza przekrojem stref (tu bardzo brakuje kolorów i staje się mało czytelne) cała reszta jest bajeczna. Czym jaśniejsze słońce, tym lepiej widoczne informacje. CZAD. LK8000 v.6.0a przygotowało asystenta krążenia w taki sposób, aby odcieniami szarości symulować kolory. Zobaczymy wiosną jak to działa ![]() Generalnie koniec z wlepianiem wzroku w nawigacje samochodowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: lustereczko powiedz przecie...
tak, ale jak mówią koledzy użytkownicy tego patentu: "jeśli wlatujesz pod rozległą czarną chmurę to przyda się czołówka, bo inaczej g...o widać". druga cecha, o której warto wspomnieć to zdarzające się kilku sekundowe "zwiechy" ekranu, które na szczęście nie mają wpływu na zapis loga.
Re: lustereczko powiedz przecie...LK8000 w najnowszej wersji działa również (podobno - nie sprawdzałem) na iPhone / iPad.
Kolory / rozdzielczość / jasność - żyleta. Bez znaczenia czy pod chmurą, czy w słońcu (to akurat wiem, bo używam z inną aplikacją). Pozdrawiam
M
"An Apple IOS version is currently in alpha testing but not available as of v6.0" (źródło: http://www.lk8000.it/download/software.html) ale jest nadzieja, w marcu dołączył koleś który to portuje na ios: http://www.lk8000.it/news/232-lk8000-ru ... e-ios.html "LK8000 running on Apple iOS (by Nicola Ferruzzi/Aeroclub Volovelistico del Mugello) *beta version not released to public yet!" Druga połowa świata zapewne czeka na wersję na Androida ![]()
Przynieś na Bryzę Extra 2016 - z chęcią pomacam. Pewnie inni chętni na macanie też się znajdą.... Z poważaniem,
Jaclen
Re: lustereczko powiedz przecie...Cześć,
W sumie to nawet w bardzo słabym oświetleniu wyświetlacz jest czytelny (dokładnie tak samo jak kartka papieru). Wiosną sprawdzę jak to wygląda pod podstawą ![]() Wezmę ze sobą. Niestety nie wlutowałem jeszcze GPSa, ale w trybie symulacji działa bez zarzutu ![]() Pozdrawiam Piotr
Re: lustereczko powiedz przecie...Czołem,
Korzystając z wolnej chwili dokończyłem temat lusterka opartego na KOBO. https://youtu.be/DWGlmtpTagY Modyfikacja prosta, dźwięki zrobione. Wykonując tylną obudowę, można zmieścić AKU o pojemności 4Ah. Testy samochodowe wykazują , że oryginalne AKU wystarcza na ok 6 godzin ciągłej pracy. Drobna uwaga. W sieci jest kilka rad aby łączyć równolegle oryginalne AKU z dokładanym. Osobiście odradzam. Dopóki akumulatory są zbalansowane nie ma problemu. Jak się trochę "rozjadą" grozi rozsadzeniem AKU i niebezpiecznym (nagłym) pożarem. Niestety jest to urok wszystkich akumulatorów litowo-jonowych i litowo-polimerowych (obecnych w telefonach, tabletach i dreamlinerach ![]() Pozdrawiam Piotr
| ||