Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
| ||||
Re: soft gps...no dobrze - poddaje sie!
mam logger pentagram 3106 i za cholere nie moge zobaczyc swojego lotu. zgrywam dane w postaci .csv .kml lub .nma i nie potrafie tak przekonwertowac danych aby lot byl widoczny w seeyou. konweter 'bt747' lub 'gps babel'. bardzo prosze o info: 1. jakie dane w tym loggerze powinny byc rejestrowane/jakie ustawienia? ( soft zawiera wiele czekboksow ) 2. jaki konwerter z jakiego formatu na jaki? 3. czy jest jakis inny program poza seeyou aby moc przeanalizowac lot? czy ktos z was zmierzyl sie z tym zagadnieniem w praktyce? moze ktos trafil na strone, na ktorej ten temat jest rozebrany w postaci nołhał'u? ja siedzialem wczoraj troche na sieci z zerowym efektem. pomocy!
Re: soft gpsSprawa jest prosta:
GpsDump428 program do konwersji plików otrzymanych P3106 na coś zjadliwego przez SeeYou np. z *.gpx na plik typu *.igc
Re: soft gpsdobra ... na dzien dzisiejszy poddaje sie.
spedzilem pare godzin przy kompie i nie doszedlem do tego jak przeanalizowac zapis z loggera.
Re: soft gpsPotrzebne oprogramowanie:
GPS Photo Tagger do obsługi odbiornika GPS GpsDump428 do konwersji plików 1. odczytać zapis z odbiornika GPS programem GPS Photo Tagger 2. wybrać polecenie eksportuj trasy, w oknie wybrać trasę (data, godzina), zapisać trasę jako plik *.gpx 3. w programie GpsDump otwierasz *.gpx, zaznaczasz interesujące ciebie okresy, następnie >File> save log in IGC format> no i zapis w formacie *.igc zjadliwym przez SeeYou na razie nic prostszego nie znalazłem. TŻ
| ||