Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
| ||||
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)Taniej było by kupić numpada na USB i podpisać, a potem zbindować w condorze (:
Dawid Banaśkiewicz
737472200
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)Nie żebym był weteranem Condora, ale jakoś mi to nie wygląda na przydatne. Jak latasz bez VR'a to bez problemu idzie używać klawiatury, a jak grasz na VR to i tak nie zobaczysz tych pięknych lotniczych podpisów na klawiszach. Nawet kwestia ze znalezieniem odpowiedniego klawisza, gdy masz na sobie gogle jest jakaś naciągana. To jest zwykła klawiaturka numeryczna, która ma przerobione podpisy (naklejki), za którą chcą 30 dolców XD
Edit: Nawet łatwo było znaleźć oryginalną. Na Allegro za 36zł ¯\_(ツ)_/¯ ![]() Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2021 12:27 am przez Tomek M, łącznie edytowano 2 razy
~Mierzej
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)No dokładnie ![]() ~Mierzej
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)
hehe, dokładnie! ...ja mam nawet drukarkę do etykiet ![]() czy ktoś reflektuje? ![]()
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)btw. czy ktoś wie jakim kolorem w szybowcu jest oznaczona dźwignia "pause" ?
...oraz "lift helpers"? ponieważ czasem by się przydała ![]()
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)Jeśli już coś klawiaturowego to jednak polecam bezprzewodowe.
Dodam, że numad to stanowczo za mało przycisków by sobie zmapować nawet najistotniejsze funkcje. Np. na obrazku widać że są tylko przyciski PDA przełączania next/prev a dużo wygodniej jest móc się przełączyć szybko od razu między np. mapą a noszeniem (normalnie to klawisze 1-4 przy czym kilka z nich np. 1 i 3 mają po 2 tryby). Do latania w VR (i nie tylko) polecam przepustnicę - ja używam Thrustmaster TWCS Throttle https://www.x-kom.pl/p/423818-joystick- ... le-pc.html Ma około 17 przycisków i to z przyciskami joysticka starcza z lekkim tylko zapasem. Specjalnie kupiłem taką z posuwaną wajchą by oddawała ruch otwierania hamulców, natomiast najistotniejsze jest że ma przyciski tak rozłożone, że dobrze operuje się nimi po omacku (w VR to szczególnie istotne) i dodatkowo ma fajne oprogramowanie T.A.R.G.E.T., w którym dowolny przycisk przepustnicy można zmapować na dowolny klawisz klawiatury/myszy - tak, że w ogóle w Condorze nie zmieniam ustawień a tylko mam zapisaną konfigurację mapującą w tym target. Wiem, że istnieje podobne oprogramowanie niezwiązane z Thrustmaster ale to po prostu mi działa "out of the box".
Re: takie cuś do Condora znalazłem :-)fajnie by było gdyby w Condorze można było zmieniać wyglad nawigacji, np mieć tablicé z LxVav.
Co do wajchy to ja używam patentu Saiteka z trzema dźwigniami i ustaeiam trymer, klapy i hamulce.
| ||