Czy są chętni na latanie w Sobote? Prognozy pokazują że pod koniec dnia może padać (około 17) lecz od rana pogoda będzie niezła.

Pozdrawiam
Edit:jest już ICM, i podaje że pod koniec dnia będzie padać ale od rana pogoda jest zdatna do lotów
| ||||
27.03 SobotaHej
Czy są chętni na latanie w Sobote? Prognozy pokazują że pod koniec dnia może padać (około 17) lecz od rana pogoda będzie niezła. ![]() Pozdrawiam Edit:jest już ICM, i podaje że pod koniec dnia będzie padać ale od rana pogoda jest zdatna do lotów Ostatnio edytowano Śr mar 24, 2021 8:33 pm przez incockpit, łącznie edytowano 1 raz
Dawid Banaśkiewicz
737472200
Re: 27.03 SobotaChętnie się przewietrzę, będę 75%
Re: 27.03 SobotaKTP termika ładowania na DG
sobota lub niedziela Zobaczymy co siecwyklaruje. Z poważaniem,
Jaclen
Re: 27.03 SobotaCzytając nowe obostrzenia nie widzę takiego która zabraniało by nam latać
![]() Dawid Banaśkiewicz
737472200
Re: 27.03 SobotaDo tej pory udało nam sie to omijać organizując ,,zawody na celność"
![]() Dawid Banaśkiewicz
737472200
Re: 27.03 SobotaTo może potrzeba jest licencja sportowa?
W takim momencie nie ma mowy o amatorskim sporcie ![]() Czy będzie ktoś rozmawiał w AG o takiej możliwości. ? Jestesm skłonny wykupić taką licencję. do 30.04 kosztuje to 50 PLN i kilka papierków. https://www.aeroklub-polski.pl/licencje ... -sportowe/ Pozdrawiam Piotr
Re: 27.03 SobotaPiotrze wykup! To w koncu pojedziemy razem na zawody...
Poczekajmy na stanowisko Dyrekcji w tej sprawie. Z poważaniem,
Jaclen
Re: 27.03 Sobota![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na odp. Dyrekcji.
Re: 27.03 Sobota
Ja sobie wypraszam - ja moją działalność szybowcową traktuję jako działalność stricte duchową. ![]() hangar - tabernakulum Kwadrat babińcem kabina nawą główną wyciągarka - drabiną Jakubową Szybowce jak białe anioły audiovario - chóry anielskie IUwL - Logos fcst.pl proroctwem chronometraż hagiografią skrzydła - sacrum hamulce aerodynamiczne - profanum sufit - grzech pierworodny strefy - bramy piekieł ![]() itd. A poza tym wszyscy zdrowi ![]()
Re: 27.03 SobotaTo tez jest pewna koncepcja. W takim przypadku jest 20mkw na 1 osobę ![]() Pozdrawiam Piotr
brak licencji wyjazdów na zawody nie blokuje, ale już samego startu w zawodach - tak!
zasadnicze pytanie czy będzie brana pod uwagę powierzchnia nośna czy powierzchnia lotniska ![]() ![]() ![]()
Re: 27.03 SobotaDla niefejsbuczkowch przesyłam info które pojawiło się na fejsbuczku A.G.:
Czyli jak sądzę KUP-a (może też LS?) przejdzie jako egzamin/test ale Trening już za bardzo nie, no chyba, że szybko wymyślimy jakieś szkolenie np. z pilotażu lewą ręką (tudzież prawą dla mańkutów). Disclaimer nie jestem prawnikiem i nie jest to porada prawna.
| ||