Są chętni na loty w czwartek? Szykuje się w miarę dobra pogoda.
... a dla mnie to wspaniała data ukończenia programu do licencji - dwa lata temu

Chętna na jednoster.
Pzdr.
| ||||
15.08 CzwartekCześć,
Są chętni na loty w czwartek? Szykuje się w miarę dobra pogoda. ... a dla mnie to wspaniała data ukończenia programu do licencji - dwa lata temu ![]() Chętna na jednoster. Pzdr. Anita
Re: 15.08 CzwartekHej, też się piszę, 100%
W planach termika instruktorska Ostatnio edytowano Wt sie 13, 2019 10:24 pm przez barteksz, łącznie edytowano 1 raz
Re: 15.08 CzwartekJestem chętny 100%.
Termika samodzielna nadzorowana lub przelot 100 z instruktorem. Stach
Re: 15.08 CzwartekTo może i ja...
Termika lub trasa jak pogoda pozwoli... Obecność na 70%
Re: 15.08 CzwartekWindaaa
[Wyciągarkowy] Wojciech Kacprzyński 533880906
Do mnie można dzwonić zawsze, jak będzie potrzebny ktoś na windę ![]()
Re: 15.08 CzwartekMoja Wróżka Zębuszka mówi:
„Start lotny o 1300. Np. na trasę EPPR-Mrocza-Koronowo-EPPR (270km). Do objechania nawet na Piracie (oczywista - w przypadku pilota z odpowiednim skill’em). Albo wariacje na temat i różne widły - także z udziałem Borska albo Kornego. W każdym bądź razie powrót raczej w łożu wiatru (pod szlakami) z kierunku SSW. O 1800 najpóźniej w stożku EPPR.” ![]() Pozdrawiam
M
Re: 15.08 CzwartekBędę, w planach dokończenie termiki instruktorskiej, przelot z instruktorem lub nauka esowania. Czy będzie któryś z instruktorów?
Re: 15.08 CzwartekMaciej
Będziesz w EPPR...? To może polecimy w tandemie...
Re: 15.08 CzwartekRASP POLAND http://www.fcst.pl/?map=poland2k też prognozuje bardzo dobrą pogodę z wysokimi podstawami.
Sugeruję jednak nie czekać ze startem do 13 tylko próbować już od 11-ej - nie raz już było, że jeden pilot startujący w odp. momencie zabierał się, trzymając się wysoko i odlatując szybko na PD długo latał, a pozostali wykonywali już tylko żabie skoki. Trzymam za Was kciuki - przypominam że Puchar WebChrono "Vintage" nie ma jeszcze pretendenta - więc wystarczy piratem/juniorem/puchaczem nawet 100.1km oblecieć - należy tylko pamiętać, że ta wersja pucharu ma bardziej restrykcyjne warunki niż "Open" - viewtopic.php?f=9&t=7828. A dla wariantu OPEN trzeba pokonać 247,9km.
Re: 15.08 Czwartek1300 to dla ścigantów na 300.
Reszta, czyli też ochotnicy na 500 albo na 100 itp. to raczej 1100. Oczywista, to wróżby. Na pogodę czeka się na ... ![]() Pozdrawiam
M
Re: 15.08 CzwartekTo może ja też
![]() Termika lub mini traska na Piracie jak pogoda pozwoli ... Obecność na 83%
Re: 15.08 CzwartekW takim razie chyba się podejmę wyzwania pucharowego. Vintage
![]() Anita
| ||