Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| ||||
Czwartek 20.10Czy loty szybowcowe są nadal zawieszone? Po przeczytaniu raportu wstępnego PKBWL zakładam, że tak.
Re: Czwartek 20.10A gdzie ten raport? Wysłane z mojego SM-A325F przy użyciu Tapatalka
Re: Czwartek 20.10Na stronie Pkbwl
Re: Czwartek 20.10
Było spotkanie BL/SMS instruktorów, mam nadzieję że będzie zwołany w bliskiej przyszłości BL ogólny dla wszystkich (uczniów-)pilotów. Na koniec tego spotkania BL/SMS instr. Asia powiedziała, że piloci licencjonowani mogą wznowić loty szybowcowe. Natomiast tak jak oficjalnie zostało obwieszczone zawieszenie lotów szybowcowych (mailem i na ag-pilot) tak nie zostało to tym samym kanałem oficjalnie odwołane, więc ... od strony formalnej zawieszenie chyba jest dalej w mocy. ![]() Natomiast z punktu widzenia uczniów-pilotów to przede wszystkim w tej chwili nie ma zdaje się żadnego sprawnego dwustera, więc nie ma fizycznej możliwości wykonania z uczniami LS'ów, więc choćby z tego powodu aktualnie loty uczniów nie byłyby możliwe, niezależnie od tego czy formalnie zostały już odwieszone przez Dyrekcję czy nie. Kiedy jest szansa, że zostanie usprawniony Puchatek i/lub Bocian - nie mam niestety tej wiedzy, musicie dowiadywać się w biurze...
Re: Czwartek 20.10Dzięki za info. Nie wiedziałem że strona w końcu powstała. Kiedyś na Bl odwiesił nas M.Lisek i już wtedy narzekał że od dłuższego czasu próbują stworzyć stronę która będzie stałym źródłem raportów. Wysłane z mojego SM-A325F przy użyciu Tapatalka
Re: Czwartek 20.10Prawdopodobnie loty szkolne już na następny sezon. Ciekawe jak to się potoczy.
Re: Czwartek 20.10Dziś po 14ej planujemy loty Piratem za samolotem. Jeden z pilotów zrezygnował. Może ktoś z licencją chce się przeleciec?
790 350 339
| ||