• Autor
    Wiadomość

SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez pawel_roman » Pn lut 13, 2012 6:52 pm

 
Login: pawel_roman
Posty: 447
Dołączył(a):
Cz kwi 06, 2006 9:32 am

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez gacek » Pn lut 13, 2012 11:13 pm

Myślałem niedawno o czymś takim. Ile może kosztować kabina z demobilu? :)
 
Login: gacek
Posty: 34
Dołączył(a):
Pt lip 23, 2010 8:36 pm

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez tomek_s. » Wt lut 14, 2012 1:53 am

Myślałem niedawno o czymś takim.

mysle, ze caly bajer zacznie sie, gdy uda sie wygenerowac rozwiazanie,
w ktorym obraz bedzie wyswietlany sferycznie,
i ktory to obraz bedzie kryl 180 stopni w poziomie i minimum 90 stopni w pionie.

Ile może kosztować kabina z demobilu?

po co kupowac kabine? wanna wystarczy :-P
 
Login: tomek_s.
Posty: 5322
Dołączył(a):
Pt kwi 07, 2006 4:14 pm

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez gacek » Wt lut 14, 2012 2:55 am

tomek_s. napisał(a):
Myślałem niedawno o czymś takim.

mysle, ze caly bajer zacznie sie, gdy uda sie wygenerowac rozwiazanie,
w ktorym obraz bedzie wyswietlany sferycznie,
i ktory to obraz bedzie kryl 180 stopni w poziomie i minimum 90 stopni w pionie.

http://www.astrosurf.com/lhoumeau/plane ... ation3.htm

tylko jeszcze odpowiedni ekran...

albo freetrack/trackir i okulary 3d.
tomek_s. napisał(a):
Ile może kosztować kabina z demobilu?

po co kupowac kabine? wanna wystarczy :-P


masz taka z pedalami? o drazek nie pytam :D

ale fakt, to moze byc najtansza opcja...
 
Login: gacek
Posty: 34
Dołączył(a):
Pt lip 23, 2010 8:36 pm

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez tomek_s. » Wt lut 14, 2012 9:29 pm

masz taka z pedalami? o drazek nie pytam

Dwa pedały w wannie .... no to już "dwuster" jest :)

A tak poważnie ciągnąć wątek to trafiłem w necie na takie rozwiazanie z 3 rzutnikami. Na zdjęciach wyglądało bardzo fajnie.
Niestety wczoraj szukałem tego bezskutecznie
 
Login: tomek_s.
Posty: 5322
Dołączył(a):
Pt kwi 07, 2006 4:14 pm

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez gacek » Wt lut 14, 2012 9:59 pm

tomek_s. napisał(a):
masz taka z pedalami? o drazek nie pytam

Dwa pedały w wannie .... no to już "dwuster" jest :)


brrr, a uczeń zwyczajowo z przodu....

tomek_s. napisał(a): A tak poważnie ciągnąć wątek to trafiłem w necie na takie rozwiazanie z 3 rzutnikami. Na zdjęciach wyglądało bardzo fajnie.
Niestety wczoraj szukałem tego bezskutecznie


FSX czy MS Flight (premiera niedługo) chyba dość natywnie to wspierają.

Ale do szybowania to chyba jednak byłyby potrzebne 4 (jeden do góry). W wakacje możnaby się pobawić (rzutniki, ekrany, pomieszczenia), ale jak jest lato to symulacje wydają się mniej sensowne.
 
Login: gacek
Posty: 34
Dołączył(a):
Pt lip 23, 2010 8:36 pm

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez A.Woo » Śr lut 15, 2012 12:59 am

gacek napisał(a):
tomek_s. napisał(a):Ale do szybowania to chyba jednak byłyby potrzebne 4 (jeden do góry). W wakacje możnaby się pobawić (rzutniki, ekrany, pomieszczenia), ale jak jest lato to symulacje wydają się mniej sensowne.


W wakacje to ty masz latać i robić wynik, a nie bawić się rzutnikami!
 
Login: A.Woo
Posty: 895
Dołączył(a):
N gru 17, 2006 12:46 am

Re: SoarAbility Gliding Simulator

Postprzez gacek » Śr lut 15, 2012 1:09 am

Andrzej Wąsik napisał(a):
gacek napisał(a):
tomek_s. napisał(a):Ale do szybowania to chyba jednak byłyby potrzebne 4 (jeden do góry). W wakacje możnaby się pobawić (rzutniki, ekrany, pomieszczenia), ale jak jest lato to symulacje wydają się mniej sensowne.


W wakacje to ty masz latać i robić wynik, a nie bawić się rzutnikami!


No więc piszę, że bez sensu.
 
Login: gacek
Posty: 34
Dołączył(a):
Pt lip 23, 2010 8:36 pm

Powrót do Projekt "Condor"

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość