Dokumentacja techniczna

Ogólne ciekawostki związane z szybownictwem i nie tylko
  • Autor
    Wiadomość

Dokumentacja techniczna

Postprzez knanaszko » Śr wrz 20, 2017 7:44 pm

Witajcie,

Tak się składa, że dzięki serii planowanych i całkiem przypadkowych zdarzeń wylądowałem na studiach technicznych i nawet udało mi się je (powiedzmy :D ) skończyć. W połączeniu z początkiem mojej jakże błyskotliwej kariery szybowcowej, postanowiłem połączyć te dwie sprawy ze sobą do kupy. W trakcie przeglądania poradników do konstruowania i obliczeń szybowców znalazłem sporo ciekawych informacji technicznych na temat wykonania i konstrukcji polskich szybowców. Idąc dalej tym tropem, zacząłem szukać w czeluściach internetu dokumentacji stricte warsztatowej dla róznych szybowców i natknąłem się na TO, czyli przepis na szybowiec "Klub" (link poniżej):

http://allegro.pl/dokumentacja-techniczna-szybowca-szd-47-i6956517110.html#imglayer

Po wyjściu z ciężkiego szoku po ujrzeniu ceny i przetrawieniu faktu, że w ogóle można sobie coś takiego kupić postanowiłem pozbierać całą dokumentację techniczną jaka wpadnie w moje przebrzydłe łapy. I tu pytania do Was:
1. Czy ktoś jest w stanie podać namiar na jakieś antykwariaty techniczne w których coś takiego da się dostać?
2. Może ktoś z Was posiada takie rzeczy i byłby skory udostępnić je na chwilę, żebym rzucił na nie okiem lub dwoma?
3. Czy ktoś z Was posiada wiedzę, aby zweryfikować autentyczność takich dokumentów?

Karol N

Login: knanaszko

Re: Dokumentacja techniczna

Postprzez tomek_s. » Śr wrz 20, 2017 8:45 pm

sugeruję zapytać w klubie w dziale technicznym. Paweł Gałkowski, Stanisław Krawiec.
można też za pośrednictwem Andrzeja zapytać ludzi z Jeżowa. Na koniec - jeśli pojedziesz na Żar przejdź się do zakładu J. Biskupa i zapytaj.

Login: tomek_s.

Powrót do Ciekawostki