Wstepnie planuję się na ten dzien na DG.
Dziś polataliśmy jarek s. 1h, ja 2h i jacek w. Kolo 3h
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| ||||
Korne wtorek 14.07Wstepnie planuję się na ten dzien na DG.
Dziś polataliśmy jarek s. 1h, ja 2h i jacek w. Kolo 3h
Re: Korne wtorek 14.07Możecie rozwinąć kwestie dzisiejszego startu?
Nie wiem czy ktokolwiek startował za praktem w epko przy zachodnim wietrze. Pozdrawiam Piotr
Re: Korne wtorek 14.07Start na drzewa jak się okazało jest prosty.
Miejsce startu górka przy samej drodze po ruszeniu zespołu przed laskiem jesteś już w powietrzu, po jego minięciu na około 30 -50 m zespół skręca na zachód i dalej jest normalnie PS na wszelki wypadek pierwszego puściliśmy Jacka ![]()
Re: Korne wtorek 14.07No to pięknie
![]() Dzięki za info.
Re: Korne wtorek 14.07To może ja dołączę we wtorek jak będzie obiecująco...
Re: Korne wtorek 14.07
Jak ktoś chce analizować to wgrałem tracka z 12.07: https://www.onlinecontest.org/olc-3.0/gliding/flightinfo.html?dsId=7969840 https://pl.gcup.eu/public/index3.php?lpg=zobraz_let&let_id=134321 Wiatr był dość silny z dużą odchyłką tak z 30-40 stopni na prawo od osi pasa, moje oderwanie jeszcze przed "trójkątem" holówka niewiele dalej. Jeszcze przed linią lasu rozpoczęliśmy zakręt w kierunku nawietrznej, fix na krawędzi lasu 227m - 162m = 65m AGL, ale jak widać z tracka już po jednym okrążeniu nad lotniskiem byliśmy już na 484m gdzie nastąpiło wyczepienie. Dość mocno miotało na linie z powodu wiatru i termiki tak, że człowiek nie miał się nawet czasu przestraszyć ![]()
prawda ![]()
Re: Korne wtorek 14.07200km zadeklarowane zrobione ale warunki byly dlugo tak ze po przelocie jeszcze odwiedzilem Mausz pare razy, borsk itp tak ze lacznie wyszedl lot 8h10min. Tak ze bylo warto
![]()
Super, ale z tego zo napisałeś wynika, że pogoda była na 500+ (bo ci się należało) 60km/h śr *8h =480 km Byłeś blisko diamentu ale nie skorzystałeś... Z poważaniem,
Jaclen
| ||