Cześć,
W nawiązaniu do wznowienia startu za holem i wątków dotyczących latania w Kornem => chciałbym przebazować naszego DG - AG1 do Kornego.
Plan jest taki, że DG zostałby przewieziony do Kornego w środę (24.06) i zostałby tam przez miesiąc do wykorzystania przez pilotów chcących bardziej ambitnie polatać po traskach.
Ja biorę na siebie kwestię odpowiedzialności za "patyk" i koordynację wykorzystania sprzętu oraz zamierzm pokryć koszt miesięcznego hangarowania.
Jest też opcja, żeby DG wracał na weekend do EPPR, jeżeli nie byłoby chętnych do latamia w EPKO, ale trzeba byłoby myśleć o ponownym złożeniu na wózek i przebazoaniu szybowca do EPPR przez osoby, które chciałyby korzystać (do ogarnięcia w trakcie tygodnia jak sądzę).
Na dziś plan jest taki, żeby zabrać DG (mam plan polatać w środę) i potem zostawić go w hangarze u Lecha.
A teraz trochę tematów organizacyjnych:
1. Czy są osoby, które mają zastrzeżenia do tego planu (jeżeli tak to napiszcie o co c'mon) - szybowiec jest aeroklubowy więc konieczne jest, żebyśmy się dogadali
2. W patyku słabo działa radio - więc nie wiem czy do jutra uda się je usprawnić (zgłosiłem do Joanny i Janusza) - ale jak nie to mam nadzieję, że AG pożyczy I-coma
3. Planowałbym składanie do przyczepy jutro w okolicach 16-17... - kto mógłby pomóc...? - prośba o deklaracje -> jutro do 14 potwierdzę czy akcja aktualna
4. Pilotów, którzy chcieliby korzystać z latania na DG w EPKO zachęcam do "ściapy" na hangarowanie i deklaracje na forum
5. Może ktoś z innym szybowcem będzie chciał dołączyć - to zapraszam
...napiszcie pls co myślicie...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość