gdzie kurs?

FAQ, czyli często zadawane pytania i odpowiedzi
  • Autor
    Wiadomość

Postprzez pawel_roman » Wt wrz 26, 2006 11:08 am

Witaj,
Faktycznie, ten sezon jest trochę nieudany z powodu radaru, ale do szkolenia podstawowego nie przeszkadza. Zwłaszcza dla Ciebie nie powinien stanowić problemu jeśli chcesz szkolić się w przyszłym sezonie, kiedy już prawdopobnie nie będziemy mieli tego problemu. Co do windy to jest pierwszy sezon, w którym mamy z nią aż tak poważne problemy. Jak dotąd to wypadałą nie na dłużej jak 2tyg. Zawsze można szkolić się za samolotem, jest sprawniej:) Co do latania w Pruszczu to uważam, że da się: w pierwszym sezonie, kiedy się dopiero uczyłem latać, wylatałem 67h. A w następnych ok. 30h +/- 20h :P Tylko, że się jeszcze uczę i mam dużo wolnego czasu, który przeznaczam na latanie...

Pozdrawiam i życzę powodzenia,
romek

Login: pawel_roman

Postprzez Jagienka » N paź 01, 2006 1:05 pm

Bardzo dziekuje za odpowiedz :)
Troche mnie to uspokoilo, bo juz nawet przegladalam oferty szkoleniowe areoklubu grudziądzkiego - tam po raz pierwsze latalam szybowcem i troche juz znam to lotnisko... Z tym, ze dojazdy by mnie zjadly ;)

Mam jeszcze dwa pytania, na ktore nie znalazlam odp. nigdzie na forum.
1) Ile mniej wiecej jest chetnych na szkolenia na poczatku sezonu? (marzec) Bardzo mi zalezy, zeby zaczac szkolenie juz wczesną wiosna, bo nie wiem czy w wakacje nie bede za granicą.. Czy miejsce mozna sobie jakos powoli 'zaklepac'? :lol:
2) Czy oplata wpisowa w wysokosci 200 PLN by mnie dotyczyla, czy nie? Bo, z tego co wyczytalam, rozruchowa mnie nie dotyczy.

Z gory dzieki za rozwianie kolejnych moich watpliwosci. Pozdrawiam.

Login: Jagienka

Postprzez Marcin Ciemiński » N paź 01, 2006 8:03 pm

nie no spokojnie.... nie ma az tylu chetnych zeby komus podziekowali ;) ... 200 zl wpisowego ? nie wiem o co chodzi , ale nie :) placisz tylko za kurs ...

Login: Marcin Ciemiński

Postprzez pawel_roman » N paź 01, 2006 10:53 pm

Co do 2) to chyba najlepiej będzie jak zadzwonisz bezpośrednio do klubu(namiary są na www.aeroklub.gda.pl , podobnie jak i cennik;))

Postprzez Gość » Pn paź 02, 2006 6:56 pm

romek napisał(a):Co do 2) to chyba najlepiej będzie jak zadzwonisz bezpośrednio do klubu(namiary są na www.aeroklub.gda.pl , podobnie jak i cennik;))

Strone areoklubu mam juz dogłębnie przeczytana :)
Cennik znam i stad wlasnie moje zapytanie o te 200zl wpisowego.
Ale dzieki anyway :)
Pozdrawiam.

Jagienka

Login: Gość

Postprzez pawel_roman » Pn paź 02, 2006 9:39 pm

Spojrzałem do cennika i chyba raczej nie musisz wpłacać wpisowego, żeby uczestniczyć w kursie podstawowym, ale opłaca się ponieważ w późniejszym czasie(po kursie) masz tańsze latanie(starty itp.). Pozdrówki, p.r.

Powrót do Pytania i odpowiedzi