Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| ||||
2006/2007 Kurs szybowcowyWitam, mam pytanko kiedy odbędą się szkolenia szybowcowe? I do kiedy trwają?
Masz wszystko na stonce napisane ... np :
Cyt 1 : ''Kurs teoretyczny rozpoczynamy na przełomie lutego i marca. Zajęcia będa odbywały się w soboty i w niedziele w siedzibie Aeroklubu Gdańskiego na lotnisku w Pruszczu Gdańskim. '' Cyt 2 :''szkolenie praktyczne za wyciagarką rozpoczynamy już w marcu (jeżeli tylko pogoda na to pozwoli).'' Zapewne i tym razem bedzie podobnie ... ile trwa... ? człowiek cale zycie sie uczy ![]() teoria pewnie ponad miesiac ( zalezy od czestotliwosci spotkan ) a praktyka... tez pewnie ponad miesiac ( tu w gre wchodzi rowniez pogoda ) pozdr
Dziękuje:) Chodzi o to że chciałbym studiować w Dęblinie w wyższej szkole oficerskiej a tam są dodatkowe punkty za posiadanie uprawnień do latania szybowcem. Egzaminy są w lipcu i nie wiem czy się wyrobie.
Z praktyką to nie koniecznie ponad miesiąc... Jest to zależne od wielu czynników(takich jak pogoda czy sprawność windy)... Mój tata np. szkolił w dwa tygodnie:) Pozdrawiam,
hehe .... taa slyszalem ![]() nie no pewnie da sie wyszkolic w 2 tygodnie... ale w trybie weekendowym to raczej ciezko ![]()
Tata zwykle szkolił w tygodniu od wschodu słońca do ok. 8 rano tak że można było zdążyć do pracy czy do szkoły:P System się raczej sprawdzał:]
he he
tak , szkolenia odbywaly sie od 4 rano i przebiegaly bardzo szybko! do 8.00 kazdy z 4-5 uczniow mial po 8 lotow. ale pytanie czy instruktor andrzej roman bedzie w przyszlym roku szkolil ludzi. w tym roku nie mial na to czasu a i sprzet nie za bardzo nadawal sie do tego.
| ||